Χρήστος Δασκαλάκης

Ο Νικολύκος στη μακρινή Ντουλαποχώρα

Με μοναδικά εφόδια τις λέξεις, τα χρώματα και την επιθυμία μας για έναν πιο όμορφο κόσμο, ονειρευτήκαμε την ιστορία του νεαρού Νικολύκου και θελήσαμε να τη βγάλουμε από το «ντουλάπι» της και να τη μοιραστούμε με τους φίλους μας.
Για εμάς, όπως οι λέξεις και τα χρώματα μπορούν να συνυπάρξουν το ένα δίπλα στο άλλο δίνοντας ένα σύνολο με νόημα, έτσι πιστεύουμε ότι θα πρέπει να γίνει και με τους ανθρώπους.
Οι δικοί μας ήρωες έχουν πολύχρωμα μαλλιά, τα δικά μας πινέλα τραβούν γραμμές με κίνηση, οι δικές μας λέξεις μιλούν από καρδιάς για όσα μικροί θεωρούσαμε «διαφορετικά» από άγνοια ή φόβο…
Μεγαλώνοντας, καταλάβαμε ότι ίσως τελικά αυτό που φοβόμασταν περισσότερο ήταν ο εαυτός μας, ο κόσμος και η γνώμη του.
Μεγαλώνοντας, καταφέραμε τελικά να μας μάθουμε, να μας αγαπήσουμε, και τώρα ήρθε η ώρα να γνωρίσουμε και να αγαπήσουμε και τους άλλους. Γιατί τελικά όλοι «διαφορετικοί» είμαστε και αυτός ο κόσμος όμορφος μέσα στη διαφορετικότητά του…

Χρήστος Δασκαλακης, συγγραφέας – Γιάννης Ζαμπέλης, εικονογράφος.

Ένα παραμύθι για τη διαφορετικότητα, τον κοινωνικό αποκλεισμό και το φόβο που προκαλεί η άγνοια και το άγνωστο στη ζωή μας.

*Το βιβλίο δραματοποιήθηκε και μεταφέρθηκε στη σκηνή από μαθητές του Δημοτικού σχολείου, υπό την εποπτεία του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Σχολή Καλών Τεχνών και το Ιστορικό Αρχείο Μουσείο Ύδρας.

Aγοράστε τώρα

  • Captainbook
  • Ευριπίδης Βιβλιοπωλείο
  • Βιβλιοπωλείο Πολιτεία
  • Γρηγόρης Books
  • Μάλλιαρης Παιδεία
  • eshop.gr
Vector 4
Vector 6
Vector 5