Χρήστος Δασκαλάκης

Σχολεία

Αγαπημένo μου όνειρο, να μπορούσα να περάσω τις μισές ημέρες της εβδομάδας συντροφιά με τα παιδιά. Αντί να πηγαίνω στη δουλειά, να έπαιρνα τα βιβλία μου, τους μαρκαδόρους και τα ψαλίδια μου και να πήγαινα στο σχολείο. Αλλά, δυστυχώς, δεν μπορώ να κάνω συχνά «κοπάνα» από τη δουλειά μου κι έτσι δεν μπορώ να λέω συχνά «Ναι» στις προσκλήσεις που λαμβάνω. Άλλοτε μας χωρίζει η μεγάλη απόσταση και άλλοτε ο περιορισμένος χρόνος.

Για τις φορές λοιπόν που δεν θα καταφέρω να βρεθώ στo σχολείο σας, ως ο καλεσμένος συγγραφέας, κατέγραψα εδώ μερικές ιδέες από όσα αγαπώ να κάνω στην τάξη μαζί με τα παιδιά. Εννοείται πως δεν θα μαρτυρήσω τα μυστικά μας παιχνίδια, τις μικρές μας ζαβολιές και τα μαγικά μας κόλπα, για να χάσουμε λίγο ακόμα από το μάθημα της ιστορίας…

Διαλέξτε λοιπόν βιβλίο, πάρτε τις μπογιές και τα χαρτιά σας, συνεργαστείτε, μοιραστείτε, διασκεδάστε και δημιουργήστε ό,τι θέλει η φαντασία σας. Α, και μην ξεχνάτε, δεν υπάρχει σωστό και λάθος. Τώρα είναι η ώρα για παιχνίδι, για παραμύθι, για χαρά και χαμόγελα!

  • Τι να είναι το Γονεοτροφείο; Ποιοι πάνε εκεί και για ποιον λόγο;
  • Πώς θα νιώθαμε εμείς αν ήμασταν στη θέση του Παύλου;
  1.  Διαβάζουμε το παραμύθι, κατανοούμε τις έννοιες και αναλύουμε τους χαρακτήρες.
  2. Παίρνουμε τους σπόρους που βρίσκονται στο τέλος του βιβλίου και τους φυτεύουμε…
  1. Διαβάζουμε το παραμύθι, κατανοούμε τις έννοιες και αναλύουμε τους χαρακτήρες.
  2. Με τη βοήθεια των δασκάλων μας, φτιάχνουμε χάρτινες μάσκες…